"Finding Nemo"

Jeg har ikke hatt de helt store forventningene til det siste tiårets mange animasjonsfilmer, og har derfor rett og slett latt være å se dem. Men igår så jeg en. "Finding Nemo" er herved grundig anbefalt! Det er fascinerende hvor uttrykksfulle de får disse digitale skuespillerne til å være -- og det undersjøiske landskapet er rett og slett vakkert! Dessuten er filmen full av resultat av det som må være fantasi på grensen til galskap. Uten å avsløre for mye tror jeg jeg kan nevne at vi for eksempel får møte en selvhjelpsgruppe basert på Anonyme alkoholikeres tolv trinn. Og selv om det riktignok er en form for parodi på et AA-møte, tror jeg det fungerer mer som opplysning enn harselas. Jeg håper ihvertfall det.

Kinoturen gav også en anledning til å teste kinosalen i Sogndal for første gang. Og også det fristet til gjentagelse.

At parkeringshuset jeg satte bilen i, stengte mens jeg var opptatt med undervannseventyret, tror jeg til gjengjeld jeg skal la være å nevne. I tillegg skal jeg la være å gjøre samme feilen igjen.


Tirsdagskaffeseminar på IRI

Programmet for vårens Tirsdagskaffeseminar (TKS) ved Institutt for rettsinformatikk er i ferd med å bli komplett, og her er det mye som frister meg, og antagelig mange flere. Her er et knippe av høydepunktene:

  • EF-domstolens avgjørelse i Lindqvist-saken; personverndirektivets anvendelse på publisering av personopplysninger på websider, ved Lee Bygrave
  • DVD-Jon saken; straffeansvar for brudd på kopibeskyttelse, ved Halvor Manshaus (forsvarer for Jon Lech Johansen)
  • Phonofile-saken; erstatningsansvar ved linking til fildelingsprogrammer, ved Arne Ringnes (representerte saksøkte i Oslo Tingrett)

Fra nettsiden:

Institutt for Rettsinformatikk har siden høsten 1973 hatt gleden av å kunne invitere til Tirsdagskaffeseminarer (TKS). Dette er en seminarrekke som har til hensikt å belyse forskjellige emner innen juss og edb. Seminarene er av uformell karakter; et sted du kan komme og spise matpakken mens noen foredrar om et spesielt emne. Kaffe og te vil blir servert. Seminarene er åpne for alle, velkommen!

Det sies at det ikke er noe særlig som heter frie lunsjer og sånn, men de som sier de har neppe hørt om Tirsdagskaffeseminarene. Selv lar jeg meg mest friste av en presentasjon av "Legal XML" -- en standard til bruk for kategorisering av juridisk informasjon (vel, sett igang, kall meg nerd!). Bare så synd jeg har flyttet til Leikanger ....


Lavmål på NRK

I forbindelse med dekningen av dagens store begivenhet -- en tronarving er født og, ikke minst, flyttet til Asker! -- nådde NRK dessverre et nytt lavmål. (Jeg er i grunnen ganske glad i NRK, og som TV-løs er jeg spesielt glad for det omfattende tilbudet av programmer som er gjort tilgjengelig via nettet. Derfor var dette ekstra skuffende.) Et av innslagene var nemlig et forsøk på å intervjue Sven O. Høiby. To journalister med hver sin NRK-mikrofon, løftet foran seg som et slags vern mot det som eventuelt måtte dukke opp av moralske skrupler, jaget hr Høiby rundt på en parkeringsplass og byttet på å stille spørsmål de ikke ønsket svar på. Det eneste de ønsket var å komme Se & Hør i forkjøpet med nyheter om hvor lite velkommen han er.

Trist.


hits