PR-byrå og alkokutt

Oppslaget i Propaganda viser at det ikke er så lett å kombinere oppgaven som salgsfremmende reklameskaper, med PR-oppdrag for regjeringen der målet er å redusere forbruk. Men det må vel sies å være til PR-byråenes gunst at det faktisk skjønner dette selv.

Når det gjelder den planlagte alkoholkuttkampanjen, spørs det om det egentlig er enighet om at alkohol er noe som det ikke nytter å skremme folk vekk fra, fordi "Alkohol er mye mer kompleks" (Skarpen i Sosial- og helsedirektoratet). Jeg tror ihvertfall ikke edru alkoholikere er helt enige i det.


Kommentarer:
Postet av: "Edru narkoman alkoholiker"

Hmmm.... Alkoholisme er kompleks, den er blant annet en sykdom, og symptom på andre sykdommer, slik jeg ser det. Alkohol derimot er veldig enkelt, den er et rusmiddel, på linje med alle andre rusmiddler. Rus betyr glede, det vil si at alkohol er ett blant mange andre gledesmiddler. Og det er flott så lenge bruken av et rusmiddel gir glede, for den som ruser seg og for dennes omgivelser. Problemene begynner når vedkommende MÅ ha et rusmiddel for å finne glede, ro, bli akseptert, flykte osv., det starter som en liten snøball og ender uten untak som et sneskred, der bare et fåtall blir funnet og reddet.Jeg har stor respekt for mennesker som klarer å ruse seg på en balansert måte. Jeg klarte det ikke, og har aldri klart det og vil aldri kunne klare det.En rusmiddel kampanje som den bebudete Alkohol kampanjen har en stor utfordring i dette at budskapet må være, slik jeg ser det, "Bruk er ok, misbruk er ikke ok". Spesielt fordi den siste som skjønner at han har et alkohol problem er Alkoholikeren selv. Holberg skrev en gang, fritt sitert, "Alle vet at Jeppe drikker, men ingen spør hvorfor?" I og for seg et godt spørsmål, men det er ingen som har rett til å stille det, og den eneste som kan svare er Jeppe selv. Hvis jeg likevel skal driste meg til et svar, som om jeg stilte spørsmålet til meg selv i dag, edru, så kan jeg svare: "Jeg drakk fordi jeg måtte, og fordi tanken på rus var sterkere en alle andre tanker". Hadde jeg fått spørsmålet mens jeg var aktiv Alkoholiker ville jeg svart:"Jeg bla, bla, bla, visvas og svada......".Det blir spennende å se hva slags kampanje som blir produsert, og hvilken effekt den vil ha. Det må kraftig lut til for å nå frem til Norges ca 450 000 aktive alkoholikere og deres ca 1 350 000 pårørende (brukte 10% som er lavt anslått, antagelig er 15% nærmere sannheten, og det er ca 3 personer som plages, og som blir syke, av en Alkoholikers rusing).Ha en god og edru kveld.

24.02.2004 @ 23:31

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits