Slåss Microsoft for leverandører av gratis programvare?

Blant høringssvarene til rapporten om åpen programvare finnes svaret fra Microsoft [pdf] der de blant annet uttrykker sin bekymring for at staten skal vende gratis programvare ryggen (eller ihvertfall en kald skulder eller deromkring):

Det vil derfor være svært betenkelig om eventuelle nasjonale strategier for offentlige innkjøp skulle [ ... ] forfordele leverandører som baserer sin forretningsmodell på gratis programvare og betalte tjenesteleveranser.

Dette er en såpass oppsiktsvekkende uttalelse, at den eneste grunnen til at den ikke har vakt oppsikt er at det der åpenbart at Microsoft mener det motsatte av det de sier, i likhet med omtrent 50 % av de som bruker ordet forfordele.

Kanskje kan det være et tips til utvidelse av stavekontrollen i Microsoft Word at forfatteren får opp en liten test for å kontrollere om han eller hun vet hva forfordele egentlig betyr hver gang ordet brukes? Funksjonen bør isåfall kunne skrus av, for det er antagelig ikke lenge til ordet blir så konsekvent brukt i betydningen "gi for mye" at det endrer betydning. Men det hjelper forsåvidt lite om ordet brukes riktig dersom det leses feil, så det beste er nok å sky ordet, som Riksmålsforbundet anbefaler.

PS! Det er forøvrig litt spesielt at Riksmålsforbundet her gir eksempler på hvordan man kan unngå å bruke "forfordele" i situasjoner det uansett ikke skulle vært brukt, ved å anbefale alternativ som bidrar til å opprettholde misforståelsen; "begunstige" og "favorisere".


Kommentarer:
Postet av: diet pills

Please visit some information about phentermine online phentermine online http://www.firstfriends.us/phentermine-online.html ...

Postet av: click to try

Please check out some relevant pages about click to try click to try http://www.good-poker.com/online-poker.html ... Thanks!!!

Postet av: KbA44ZVEoR

JukXwPmR3wguL JbGqoiN5PY uvd1xpL15ieoAj

05.03.2006 @ 03:45
URL: http://KbA44ZVEoR.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits